Dansclub Waterhofkens viert

 haar 10-jarig bestaan

Feesten? 

  Het begon allemaal op 15 augustus 1992: de eerste oefenavond van Dansclub Waterhofkens ging door in de turnzaal van de meisjesschool in Eksel.

Onze tijdsrekening staat intussen 10 jaar verder en dat, zo vinden wij, kunnen we niet zo maar voorbij laten gaan. Er moest iets georganiseerd worden. Maar wat? Een gezellige feestavond met iets lekkers hebben we reeds 2 maal per jaar. Niet dus. Het moest iets speciaals zijn, iets wat echt aanspreekt, iets wat de verwachtingen overtreft, iets wat bij blijft.

Het werd een "showavond".

En wanneer vieren we ons jubileum? Op de verjaardag zelf, midden in de verlofmaand augustus, was niet echt geschikt. Daarom werd gekozen voor een datum in het najaar, zodra alles weer in zijn normale plooi gevallen is.


Voorbereiding

  Wat is "anders", wat is "show", waar zullen onze gasten nog van opkijken en waarvoor gaan ze nog spontaan in de handen klappen? Het moest een programma worden dat duurt van 20.30 uur tot 24.00 uur. Op zoek dus naar goede ideeën.

  Op onze allereerste open-deur-dag hadden we voor spektakel gezorgd door een optreden van de Footloos Rockers, een Rock & Roll groep uit Diepenbeek, die toen de top van België vormde in deze discipline. De contactpersoon meldde tot zijn spijt, en die van mij, dat dit intussen historie was. De Footloos Rockers dus niet.

Een wedstrijdkoppel vinden in de Ballroom-discipline, dat wil optreden op deze speciale avond, is op zich een koud kunstje. Maar een koppel, dat aan de top gedanst heeft, en dat door iedereen in de club gekend is en bij iedereen geliefd, opnieuw zover krijgen, dat ze nog één keer hun dansoutfit aantrekken en een optreden verzorgen, dat is een ander paar mouwen.

Ook een schitterend getalenteerd jong Latin-koppel mocht op onze showavond niet ontbreken.

Een formatieteam is ook iets wat niet iedereen elk weekend te zien krijgt. Extra interessant wordt het als je er één kent dat danst in een discipline die afwijkt van onze standaard-dansen, en in zijn soort een unicum is in België, een uitzondering in Europa.

De meeste van onze gasten hadden al wel eens van free-style gehoord en wisten dat dat iets "voor de jeugd" en met van die "moderne muziek" was. Daarom vonden wij het nuttig om bij iedereen dit beeld nu eens te vervangen door de realiteit: vlotte bewegingen met het hele lichaam, op muziek met erg inspirerende ritmes, een heerlijk beeld om te zien, een topsportprestatie om uit te voeren.

Een zorgvuldige en doorgedreven zoektocht en de nodige afspraken zorgden ervoor dat er elk halfuur een optreden ingepland werd om de avond te vullen. Totaal bestond de artiestengroep uit 35 optredende artiesten en 6 begeleidende personen.

En niemand mocht vooraf weten wat het zou worden, want dat zou het "waw"-effect deels wegnemen.


Aankondiging – inschrijvingen

De geheimhouding deed de vreemdste vragen en verwachtingen rijzen. Het was dan ook stormloop van zodra de aankondiging officieel werd gemaakt, en we begonnen met de inschrijvingen voor de bewuste avond.

Vooraf hadden we al bekend gemaakt dat voor één keertje alleen de leden aangesloten bij onze eigen dansclub konden inschrijven. En maar goed ook. Als we alle tafels benutten en kunnen we 200 zitplaatsen creëren. En die waren allemaal bezet. De laatste 2 plaatsen waren vrijgehouden voor Marc en Elly, maar omdat die de avond organiseerden, en constant aan de discobar en de inkom zaten, hadden ze eigenlijk geen behoefte aan een extra zitplaats. Deze stoelen werden doorgegeven aan een koppel dat nog net op het laatste moment kon bepalen dat 18 oktober voor hen haalbaar was. En zo hoefden we, tot onze grote vreugde, niemand te weigeren. dansles, leren dansen bij dansschool waterhofkens eksel


The show can start

Om 20.00 uur gingen de deuren open. En iedereen die had ingeschreven was er: 202 mensen vol spanning om wat het zou brengen.

Voor de artiesten en de "VIP" (dat is onze groep van mensen die de bediening aan het buffet verzorgen) waren plaatsen voorbehouden. De anderen zaten vaak niet op de plaats waar ze gewoonlijk zitten, maar dat kon de pret niet bederven.

  Om 20.30 uur startte het eerste optreden: twee dansen van de freestyle groep. Zes knappe jonge dames en Terry, de freestyle dansleraar, zetten hun beste dansles, leren dansen bij dansschool waterhofkens eksel beentje voor en gaven de mensen onmiddellijk waar voor hun geld. De snelle bewegingen, de jonge en levendige muziek en een bijna perfecte uitvoering van de dansen, zorgden ervoor dat de aanwezigen plots 100 procent gefocuseerd werden op de show. Aangepaste kledij, met glimlichtjes op de handen bevestigd, en gedimd licht maakten het optreden "af". Dit was toch nieuw en anders voor de meeste aanwezigen en ze genoten er zichtbaar van.

Francis en Carola waren zowat de eerste "vreemden" die onze dansclub bezochten, toen we 10 jaardansles, leren dansen bij dansschool waterhofkens eksel geleden startten. Zij dansten zelf pas een paar jaar, maar het viel op dat ze talent hadden. Ze straalden het gewoon uit. En dat viel blijkbaar ook de jury op danswedstrijden op. In een vijftal jaar stootten ze door tot de hoogste klasse in België. Daarna hebben ze moeten passen: problemen met de rug. Maar met het optreden dat ze brachten, bewezen ze dat ze naast een zeer beminnelijk en altijd voorzichtig koppel nog steeds uitstekende ballroomdansers zijn. Het applaus, dat hen dwong tot een bisnummer, van een publiek dat toch al iets gewoon is op gebied van stijdansen, bevestigde dat. En het kleed is nog steeds beeldig.

dansles, leren dansen bij dansschool waterhofkens eksel Formatie-team Vogue bracht ons een show, gebaseerd op "New Vogue". Dit is als een variant op de door ons gekende ballroom dansen, ontstaan in en verspreid van uit Australie.  Op muziek uit de film Titanic werden we verwend door mooie bewegingen, prachtige outfit en een uitstekende choreografie. Ook hun tweede optreden, een mix van diverse stijlen tango, in aangepaste kledij oogstte groot succes. Hun show is een aanrader voor elke club die eens iets anders wil tonen, iets speciaal.

Latin is in. Ook hier hebben we talent van Limburgse bodem op de vloer gebracht. dansles, leren dansen bij dansschool waterhofkens eksel Met Danny Mommens en Carolien Voets waren we zeker van een prachtvoorstelling. Het is moeilijk te geloven dat ze pas twee en half jaar samen dansen. Hun carrière is een bliksemcarrière. Ze horen nu reeds tot de top van België en zijn één van onze I-paren: paren die voor België worden afgevaardigd op internationale wedstrijden. Hun prestatie overtrof vlot de verwachtingen. Als je een gokje wil wagen op wie Belgisch kampioen wordt in één van de volgende jaren, dan is dit onze tip.

Rock & Roll is een begrip dat doet denken aan de golden sixties. Maar R&R is nog steeds springlevend. dansles, leren dansen bij dansschool waterhofkens eksel Dat bewezen twee koppels in twee spetterende optredens. Eerst deden ze ons de film Grease herbeleven, inclusief de erbij horende kleren. In een tweede optreden kregen we het beste van het beste te zien. Niet verwonderlijk: we hadden tenslotte Wim Wouters&Griet Verheyen en Jonnhy Coomans&Nathalie van Iersel uitgenodigd, kampioenen van België en Nederland. En ze bewezen dat je dat niet zomaar kan zeggen. De acrobatieën die ze ten goede gaven, zorgden ervoor dat iedereen bijna een kwartier op het puntje van zijn stoel zat te genieten. We kregen stunten te zien zoals pirouettes en propellers, waarvan we niet wisten dat ze konden uitgevoerd worden. Hun show, als afsluiter van de avond, was de slagroom op de taart, top of the bill, adembenemend. 

Tussendoor werden de aanwezigen nog getrakteerd op een lekker stukje echte taart.


Aan alle mooie liedjes komt een eind

En dan was het reeds 24.00 uur. Het leek niet te geloven dat tijd zo snel kan gaan. De lovende woorden voor de kwaliteit van de gebrachte optredens bewezen dat we in ons opzet geslaagd waren. De verwachtingen mochten dan al hoog zijn, maar de show was toch nog beter. Het vrij dansen en nakeuvelen duurde nog tot ongeveer 3.00 uur. Dan zijn ook wij met de genoegdoening 200 mensen een bijzonder geslaagde avond bezorgd te hebben, in ons bed gekropen, en tevreden in slaap gevallen.  


Bedankt

Dank aan de artiesten, onze "VIP", de aanwezigen en alle koppels die onze dansclub een keertje bezoeken en die met hun lach en dans het doel van onze club helpen verwezenlijken: een club zijn waar het gezellig is, waar de dagelijkse beslommeringen even plaats maken voor een fysisch en mentaal gezonde ontspanning.

dansles, leren dansen bij dansschool waterhofkens eksel