Agenda dansschool Waterhofkens Hechtel-Eksel - danslessen

inhoud = danslessen algemeen, dansles standaard dansen, dans programma's, Party Dance, Latin Fitness Dance, Kids Dance, speciale danslessen, openingsdans, ... dansavonden, speciale dagen

Danslessen          

Overzicht

*** Reclame maken loont...
Als nieuwe leden inschrijven en jou als "aanbrenger" noteren, belonen wij jullie daarvoor, zie hieronder.
1) Dansen als koppel (detailschema zie hieronder):
Party Dances (Beginners)
Party Dances, 2de groep (owv Corona)
Stijldansen, Ballroom en Latin
Extra Dansen
Gevorderd, Ballroom of Latin
zaterdag
zondag
zaterdag
donderdag
donderdag
18.30 u
20.00 u
18.30 u
19.30 u
19.30 u
2) Latin Fitness
woensdag
zondag
19.30u
10.30u
September: Start to Latin Fitness, van 20.30 tot 21.30
Na 10 lessen worden beide groepen op woensdag samengegevoegd
en gaat de les door om 19.30u
3) Modern line Dance
vrijdag
18.30u
4) Privé danslessen, bv voor openingsdans huwelijk
datum en uur af te spreken met de dansleraar
5) Groepsdanslessen: bedrijfsfeest, vrijgezellenavond ...
datum en uur af te spreken met de dansleraar

Inschrijvingsformulier voor danslessen


Even vergelijken kan je veel geld besparen.
Hoeveel kost een standaard dansles, per les, per persoon, bij inschrijving voor 1 jaar (+- 30 lessen)?

Je mag natuurlijk ook elders meer betalen (tot het dubbele...), maar onthoud dat wij staan voor hoogste kwaliteit aan de beste prijs.

Bij ons betaal je voor de standaarddanscursussen 3,50 euro per persoon per les, als je inschrijft voor een lesjaar van 30 lessen, onafhankelijk van het aantal inschrijvingen, onafhankelijk van het lesjaar.
En dat kan nog minder worden, als je erin slaagt vrienden te overtuigen om ook in te schrijven...
Reclame maken loont
We willen mensen die reclame maken voor onze dansschool daarvoor ook belonen:
Als nieuwe leden voor onze lessen inschrijven en jou als "aanbrenger" noteren, ontvangen jullie:
Koppeldanslessen
1 koppel 4 consumpties
5 koppels 5 x 4 consumpties + oefenabonnenment
Latin Fitness Dance
1 lid 2 consumpties
5 leden 5 x 2 cons. + 1 tweemaanden-abonnement
Modern Line Dance
1 lid 2 consumpties
5 leden 5 x 2 cons. + 1 reeks van 10 lessen
Bezorg daarom deze folder met info (op deze link klikken om te openen) aan al je vrienden.

Danslessen, details dansles leren dansen bij dansschool waterhofkens eksel

1) de "Party Dances" en de Standaard Danscursus dansles leren dansen bij dansschool waterhofkens eksel


Uitleg

Algemeen
Onze lessenreeksen volgen elkaar op een logische manier op. Hierdoor kan je bij ons gedurende meer dan 10 jaar onafgebroken les kan volgen. Elk jaar krijg je een volledig nieuw programma van 30 lessen voorgeschoteld.


"Party Dances", zaterdag 18.30-20.30u
Omwille van Corona mogen onze lesgroepen niet meer dan 24 koppels bevatten. Voor lesjaar 2020-2021 worden daarom dezelfde lessen ook gegeven op zondagavond, 20 tot 22 uur. Indien je zeker wil zijn van je plaats op zaterdag, of op zondag, dan is het nuttig snel in te schrijven. Wie het eerst ingeschreven is, krijgt natuurlijk voorrang. Hoe je kan inschrijven zie je vlak onder dit tekstblok.

Onze beginnerscursus, de "Party Dances" danscursus, bevat de "meer populaire" dansen: Caféboogie, Disco-Swing, Mars, Slow, Foxtrot (quickstep), Trage Wals, Tango, Chacha, Salsa.
Het is een must voor iedereen die ook eens een dansje wil doen op een feestje.
De lessen worden gegeven in blokken van 2 uur, om de andere week. We starten het 2de weekend van september (zie kalender hieronder).
Het aanleren van deze dansen is gespreid over 2 jaar. Elk jaar worden een 5-tal dansen aangeleerd.
De dansen zelf worden één voor één aangeleerd. Op die manier heb je de mogelijkheid om zelf uit te kiezen welke dansen je wil leren.


Standaard Stijldanscursus, zaterdag 18.30-20.30u
De cursus Stijldansen behandelt de standaard dansen, die iedereen die graag danst, volgt, of ooit gevolgd heeft. Het is een logische voortzetting op de 2 jaren Party Dances.
Deze danscursus wordt eveneens in blokken van 2 uur gegeven, om de andere week (tijdens de weken dat lessen Party Dances niet doorgaan), en is ook gespreid over 2 jaar. De cursus omvat de standaard dansen Quickstep, Engelse Wals, Tango, Chachacha, Rumba, Jive. Je danservaring wordt verder uitgebreid en je maakt kennis met de meeste gangbare bewegingen.
Ook in deze danscursussen worden de dansen in blokken aangeleerd, zodat je zelf kan kiezen welke dansen je eventueel zou willen overslaan.


Extra Dansen, donderdag 19.30-21.30u
De cursus Extra Dansen bevat een aantal zeer leuke dansen die echter technisch iets moeilijker zijn, en daarom bewust buiten het standaard programma van de Stijldansen gehouden werden. Iederen die echt van dansen houdt, vindt hierin gegarandeerd een leuke uitbreiding van zijn of haar danservaring. Het is de logische voortzetting na de 2 jaren Stijldansen, wordt eveneens gegeven in blokken van 2 uur en om de andere week (zie agenda hieronder).
De danscursus is eveneens gespreid over 2 jaar en omvat de dansen Mambo, Samba, Weense Wals, Slowfox.
Ook in deze danscursussen worden de dansen in blokken aangeleerd, zodat je zelf kan kiezen welke dansen je eventueel zou willen overslaan.
Tijdens deze 2 jaar is er ruimte gelaten om een extra dans toe te voegen die door de cursisten zelf gekozen kan worden, bijvoorbeeld Paso Doble, Bachata, Argentijnse Tango of een uitbreiding op de Salsa.


Danscursus "Gevorderd", donderdag 19.30-21.30u
De Danscursus "Gevorderd" is een verdere opleiding voor koppels die al behoorlijk wat dansles gevolgd hebben (bv onze 6 eerste jaren), en nog iets extra willen leren.
In blokken van 7 lessen wordt hier telkens een combinatie van figuren aangeleerd die je achter je bestaande programma kan dansen (of ervoor).
Op die manier verandert er niets aan wat je al kent en leer je toch een aantal leuke bewegingen bij. Het speelt dus ook helemaal geen rol, waar je voorheen dansles hebt gevolgd, en hoeveel jaar...
Ook deze lessen worden gegeven in blokken van 2 uur en om de andere week (zie agenda hieronder).
En ook hier kan je kiezen welke dansen je wil volgen en welke liever niet.


Tot slot
Daarbuiten worden er af en toe losstaande cursussen ingericht, afhankelijk van de vraag ernaar.

Het werken met lesblokken heeft als voordeel dat je ervoor kan kiezen om dit “normale” schema niet blindelings te volgen en bepaalde dansen niet te aan te leren of dat je je voor 1 specifieke cursus kan inschrijven. Dat is zeker interessant voor koppels die van een andere dansschool de overstap naar onze dansschool zouden willen maken.

Het werken met lesblokken van telkens twee uur na elkaar, om de andere week, heeft als voordeel dat de geleerde passen beter ingetraind kunnen worden voor de les om is, en dat je om de andere week ook eens geen les hebt, waardoor je op die avonden de kans hebt, bij voorbeeld, om eens met je andere vrienden af te spreken.Start danslessen
In september, na de opendeurdag (of de, omwille van corona, in de plaats georganiseerde infodag), zie het schema hieronder.Downloadbare (afdrukbare) versie van het programma


Prijs danslessen
Het lesgeld bedraagt 105 euro per persoon per jaar (= 30 danslessen), wat neer komt op 3.50 euro per persoon per uur.
Je kan, zoals hierboven vermeld, ook per dans inschrijven. Het lesgeld bedraagt dan 5 euro per uur per persoon. Het is dus duidelijk goedkoper om in te schrijven voor een volledig jaar, maar die keuze ligt bij jezelf.

Vooraf inschrijven kan nuttig zijn, zeker voor de populaire cursussen als de Party Dances. Vol = vol... Inschrijvingen worden pas geregistreerd na betaling van het lesgeld. Dat kan op rekeningnummer BE11 7352 0506 4048 (Marc Deckers), met vermelding van je naam en de naam van de cursus.

Voor een lidkaart met verzekering betaal je 10 euro. (Is bij ons niet verplicht, maar wordt sterk aangeraden aan iedereen die les volgt.)


Indien je nog wil aansluiten na de start van de danslessen, neem dan even contact op
of telefoneer 0492-722 172 (Marc Deckers)


2) Fitness & Fun : Latin Fitness Dance dansles leren dansen bij dansschool waterhofkens eksel

Te weinig beweging, zittend beroep...
Laat je conditie het afweten en krijg je "spieren", maar op de verkeerde plaats?
Latin Fitness Dance !!!

Uitleg

Latin Fitness Dance is een fitness-programma gebaseerd op Latindansen.

Soepelheid en bewegingscoördinatie worden uiteraard getraind zodra je begint te dansen.
Het programma beoogt een verbetering van de fysieke conditie van de deelnemers.
Belangrijkst echter vind ik dat de deelnemers zich een uurtje goed amuseren en eens aan niets anders denken. Dat alleen al heeft een ontstressend effect en komt de gezondheid zeker ten goede.

Je mag bij ons altijd 1 les komen meevolgen zonder inschrijfverplichting: Indien de les je bevalt, schrijf je in voor een 10-beurtenkaart (of koop je een abonnement) en was de kennismaking meteen je eerste les. Indien het je niet bevalt, betaal je alleen die ene gevolgde les.

Ik wil je er wel even op wijzen, dat niet alle passen even gemakkelijk zijn en dat je bepaalde bewegingen pas na enkele lessen zult door hebben. Wees dus niet ongerust als je tijdens je allereerste les merkt dat "de anderen" het veel beter kunnen. Dat is immers normaal. Zij kennen de pasjes mogelijk al een tijdje.
Nieuwe dansjes of bewegingen worden steeds even uitgelegd en ingeoefend en, indien nodig, nog een paar keer herhaald.

Wetenschappelijke onderbouwing van de Latin Fitness Dance-lessen:
De dansen worden zodanig samengesteld dat je hoofdzakelijk aan vetverbranding doet. Om op een uur ideaal aan vetverbranding te doen, moet je hartritme minstens 20 minuten tussen de 60 en 70 % van het max ritme kloppen. Voor een "gemiddelde 40-jarige dame" bv wil dat zeggen tussen 108 en 126 slagen per minuut.
Ook worden er enkele passages ingelast waarbij het ritme duidelijk een stuk hoger ligt (even in het rood trainen heet dat dan). Het doel hiervan is je uithouding en recuperatievermogen te verbeteren. Door die dansen af te wisselen met rusiger oefeningen, krijg je een trainingscyclus die gekend staat als interval-training. Ook de rustpauze van 2 minuten dient om het lichaam te "leren recupereren". Om echt een continue conditieverbetering te krijgen, zou je dit soort beweging 2 à 3 keer per week moeten doen.

Iedereen kan individueel de oefeningen lichter of zwaarder maken, door de bewegingen kleiner of juist energieker uit te voeren. Dus hoe zwaar de sessie is, bepaal je deels zelf.

Nuttige tips:
Tracht eerst de passen mee te dansen, en voeg daarna de armbewegingen toe.
Draag lichte sportkledij, met daarover warmere kledij (trui of sweater bv).
Breng eventueel reserve kledij mee (omkleden kan op de toiletten).
Draag gemakkelijke sportschoenen, met een zachte zool, die je grip geeft op de vloer. Die doe je best pas aan wanneer je binnen bent (anders zit er zand onder de zool, en dat schuift).
Breng een handdoekje mee, eventueel een zweetbandje voor je hoofd.

Tot binnenkort.
Marc

Start danslessen

Na de opendeurdagen begin september, zie agenda op de homepage :

 • woensdag 19.30 - 20.30 u : Latin Fitness Dance
 • woensdag 20.30 - 21.30 u : Start to Fitness Dance
 • zondag 9.30 - 10.30 u : Start to Fitness Dance
 • zondag 10.30 - 11.30 u : Latin Fitness Dance

Na een paar lessen worden beide groepen samengevoegd. Vanaf dan gaan de lessen door op woensdag 19.30-20.30 uur en zondag 10.30-11.30 uur.
Inspringen in de lopende cursus kan altijd.


Prijs danslessen Latin Fitness Dance

 • 60 euro per persoon per reeks van 10 danssessies.
 • Je kan ook opteren voor een abonnement voor 2 maanden. Dat kost dan ongeveer 4,50 euro per dansles (als je alle Latin Fitness Dance-sessies volgt).
 • Per les betalen gaat ook: 7 euro per les.

3) Modern Line Dance dansles leren dansen bij dansschool waterhofkens eksel

Uitleg

Modern Line Dance is een cursus Line Dance die niet enkel gebaseerd is op country muziek. Alle leuke vlot dansbare ritmes kunnen aan bod komen. Vandaar "Modern".
  Start danslessen
 • Eerste vrijdag na de opendeurdagen, zie agenda op de homepage
 • Beginners: van 18.30 u tot 19.30 u
 • Gevorderden: van 19.30 u tot 20.30 u
 • Beginners groep 2: van 20.30 u tot 21.30 u
  Prijs danslessen Modern Line Dance
 • 60 euro per persoon per reeks van 10 danslessen.
 • Per les betalen gaat ook: 7 euro per les.

4) Privé danslessen, apart of met een groep... dansles leren dansen bij dansschool waterhofkens eksel

Je wil snel een bepaalde dans leren, of je hebt een les gemist, of een bepaalde danspas wil absoluut niet lukken?
Of je wenst op enkele lessen een openingsdans voor je huwelijk onder de knie te krijgen?
Dan is een privé dansles een prima oplossing.

Een les wordt geboekt via een afspraak met de dansleraar.

Jouw openingsdans
Je hebt aan elk detail gedacht... je kleed, de zaal, de plaatsen aan de tafels, de muziek, alle details en de hoogtepunten op je avondfeest.
Misschien toch niet alles.
Heb je al eens nagedacht over wat je eigenlijk effectief gaat DOEN op jouw openingssong? Vier minuten kunnen een eeuwigheid lijken, voor iedereen, als je alleen maar heen en weer balanceert tussen 2 voeten.

Veel koppels spreken dan een dansleraar aan, om hun hierbij een handje (voetje) te helpen.

Alvast enkele tips:
Tip 1: start vroeg genoeg
Als je woensdag nog de dans wil aanleren waarmee je de daaropvolgende zaterdag je feest wil starten, dan kan dat natuurlijk, maar het is niet erg goed voor de stress-factor op de grote dag. Het ideale moment is minstens 3 maanden op voorhand te starten. Het geeft je een veel aangenamer gevoel als je zelfzeker bent bij je openingsdans.
Tip 2: oefen in kledij die gelijkt op je huwelijksoutfit
Je moet er rekening mee houden dat bruidskledij soms moeilijk beweegt op een natuurlijke manier. Bv voor de bruid is een sluier uit tulle zeer handig als haar bruidsjurk ook een sluier heeft. En niet alleen de bruid moet zich aanpassen aan het kleed, ook de bruidegom. Als het kleed een sleep heeft, kan zij leren bewegen met een sleep rond haar benen, en de bruidegom kan oefenen om er rond te stappen. En oefen met de schoenen die je zal dragen: Nieuwe schoenen hebben een ‘inlooptijd’ nodig om comfortabel te zitten.
Tip 3: Lessen zijn er niet alleen voor bruid en bruidegom
Denk bv ook eens aan de mogelijkheid om lessen te nemen met je vader voor de obligate vader-dochter dans. Je kan hiervoor groepslessen boeken in privé-kring.
Als je je openingsdans combineert met vader-schoonmoeder-bruidsmeisjes-getuigen ... oefen dit dan ook eens in groep. Zo ben je zeker dat er geen verrassingen opduiken, en heb je al veel plezier op voorhand.
Tip 4: video-opnames
Vergeet niet om je openingsdans te coördineren met de persoon die video-opnames maakt. En zorg ervoor dat het orkest of de DJ je gekozen nummer kan spelen.

Hiervoor neem je rechtstreeks contact op met de dansleraar, Marc: 0492-722 172 of


5) Groepsdanslessen dansles leren dansen bij dansschool waterhofkens eksel

Je wil een bedrijfsfeestje organiseren... Het is echt wel fun als je medewerkers ook een beetje kunnen dansen. Dat verhoogt het contact en het plezier, en vermindert het officiële karakter.
Of je wil een leuke activiteit doen voor het vrijgezellenfeestje van je beste vriendin.
Dan is een groepsdansles een prachtig voorstel.
Dat kan gaan over een uurtje boogie aanleren, of een uurtje "lekker bezig zijn" met Latin Fitness Dance. Dat kan je zelf samen met de dansleraar invullen.

Een les wordt geboekt via een afspraak met de dansleraar.

Hiervoor neem je rechtstreeks contact op met de dansleraar, Marc: 0492-722 172 of

Wil je inschrijven voor 1 van de cursussen? dansles leren dansen bij dansschool waterhofkens eksel

  Vul dit formulier in, druk onderaan op "inschrijven" en kom op het aangegeven tijdstip naar de les waarin u geïnteresserd bent.

Velden gemerkt met * zijn verplicht in te vullen.

 
  Naam + voornaam : *
  Partner :
  Straat + nr : *
  Postcode + woonplaats : *
  Tel.nr. / e-mailadres : *
  Geboortedatum :
  Geboortedatum partner :
Schrijft in voor: Details Aanvinken of invullen aub
Party Dances / zaterdag Boogie Swing Foxtrot Salsa...
Party Dances / zondag Boogie Swing Foxtrot Salsa...
Stijldansen Standaard Dansen
Extra dansen Speciaal of moeilijker
Gevorderd Ballroom of Latin
Andere cursus Naam cursus:
Latin Fitness Dance Fitness Dance
Modern Line Dance Lijndansen op hedendaagse toppers
Lidkaart (Danssport Vlaanderen - incusief degelijk verzekering) kan verkregen worden op onze dansschool, en kost 10€ per persoon

                      

Betalen kan op rekeningnummer
BE11 7352 0506 4048
BIC-code KREDBEBB

met vermelding van je naam en de cursus.

Ter info: een inschrijving wordt pas erkend nadat het lesgeld betaald is.
Powered byYourhosting
Home
Intropagina Dansschool Waterhokens Eksel Limburg
Dansles
Data danslessen in onze dansschool
Contact
Vragen over onze dansschool, dansen, danslessn, ...
Beelden
Video opnames van dansen en danslessen
Danspartner
Om te leren dansen moet je met 2 zijn...
Kwaliteit
Kwaliteitsinfo over de dansschool, danslessen, ...
Links
Nuttige links ivm dansen, dansscholen, danslessen, ...
Info
dansschool in Hechtel-Eksel, leren dansen = fun, muziek, video's